5 Βήματα προς την καλή στοματική υγεία !

Σωστή στοματική υγιεινή σημαίνει στόμα υγιές και με ευχάριστη αναπνοή!

  • Δόντια καθαρά και χωρίς υπολείμματα
  • Ούλα ροζ που δεν ματώνουν με το βούρτσισμα ή με το οδοντικό νήμα
  • Αναπνοή ευχάριστη και δροσερή

      Εάν τα ούλα πονάνε ή ματώνουν με την οδοντόβουρτσα ή το νήμα και εάν η αναπνοή σας είναι μονίμως δυσάρεστη, επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας .Κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

     Ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας υποδείξει τους τρόπους για να φροντίζετε σωστά τα δόντια σας και να επισημάνει τα σημεία του στόματος σας που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή στο βούρτσισμα και στο καθάρισμα με νήμα.

1.Βούρτσισμα των δοντιών

  • Τοποθετούμε την οδοντόβουρτσα κάθετα πάνω στο δόντι, στο σημείο που ενώνεται με τα ούλα και τις δίνουμε κλίση 45 μοιρών και βουρτσίζουμε με μικρές , απαλές κυκλικές κινήσεις περίπου 10 φορές το κάθε δόντι, πιέζοντας ελαφρά για να μην τραυματιστούν τα ούλα.
  • Περιστρέφουμε ελαφρά τη λαβή της οδοντόβουρτσας ώστε οι τρίχες της βούρτσας να κινηθούν κάθετα απο τα ούλα προς την κορυφή του δοντιού.
  • Επαναλαμβάνουμε βουρτσίζοντας πρώτα την εξωτερική επιφάνεια όλων των δοντιών μετά την εσωτερική και τέλος τις μασητικές επιφάνειες.
  • Για τις εσωτερικές επιφάνειες των εμπρός δοντιών τοποθετείστε την βούρτσα κάθετα και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με την άκρη της κεφαλής της βούρτσας.
  • Ολοκληρώνοντας βουρτσίζουμε απαλά και την γλώσα για να απομακρυνθούν βακτήρια που προκαλούν κακοσμία και να νιώσετε έντονη φρεσκάδα!

 

2.Καθαρισμός της γλώσσας

Επίσης πολύ σημαντικός είναι και ο καθαρισμός της γλώσσας με ειδικές οδοντόβουρτσες που κυκλοφορούν στην αγορά.

  • Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά και με απαλές κινήσεις την επιφάνεια της γλώσσας και μετά ξεπλένουμε το στόμα μας.Είναι κλινικά αποδεδειγμένο οτι απομακρύνονται τα βακτηρίδια που ευθύνονται για την δυσάρεστη αναπνοή.

3.Στοματικό διάλυμα

Επιλέξτε ένα στοματικό διάλυμα της αρεσκείας σας και φροντίστε να το χρησιμοποιείται 2 φορές την ημέρα μετα το βούρτσισμα των δοντιών σας .Βοηθά στο να διατηρηθούν δόντια και ούλα πιο υγιή ενώ παράλληλα προσφέρει δροσερή αναπνοή.

Κάποια στοματικά διαλύματα προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση απο τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών, που διαρκεί.Αλλα περιέχουν φθόριο που προστατέυει απο την τερηδόνα, αλλα παρέχουν προστασία απο την πλάκα, τα βακτήρια και τα μικρόβια αλλα ενδυνάμωση του σμάλτου  ή και ολα μαζί.Συζητήστε μαζί μας ποιο θα  είναι το  κατάλληλο για εσάς.

4.Οδοντικό νήμα

Απαραίτητη είναι και η καθημερινή χρήση του οδοντικού νήματος για την απομάκρυνση της πλάκας ανάμεσα στα δόντια.

5.φθόριο

Το φθόριο είναι ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στην τερηδόνα . Διατηρεί τα δόντια όλων των μελών της οικογένειας, ισχυρά .Το σμάλτο των δοντιών καθημερινά δέχεται επίθεση απο τα οξέα που παράγονται στην οδοντική πλάκα. Αυτα τα οξέα μπορούν να κάνουν τα δόντια μας πιο αδύναμα και με φθορές. Εδώ συμβάλει το φθόριο , όπου όταν φτάσει στα δόντια απορροφάται απο το σμάλτο.Ετσι , βοηθά στην αποκατάσταση της αδαμαντίνης και την πρόληψη της τερηδόνας ,αλλα και στον τερματισμό της διαδικασίας φθοράς των δοντιών.Συμβουλευτείτε μας για το πως μπορείτε να πάρετε φθόριο.

Share: