ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ;

τοποθέτηση-σιδεράκια-οδοντίατρος-θεσσαλονίκηΣτην Ορθοδοντική τα σιδεράκια είναι το κύριο μέσο για να μπορέσουμε να μετακινήσουμε τα δόντια που βρίσκονται σε άσχημη θέση. Έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο και λειτουργικό στόμα το οποίο θα επιδρά θετικά και στην ψυχολογία του ασθενή.

Η τοποθέτηση, δεν χρειάζεται μόνο για την βελτίωση της θέσης των δοντιών, αλλά και για την επίλυση άλλων σοβαρών προβλημάτων του στόματος. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι το ότι κάποιος θέλει ένα όμορφο χαμόγελο με ίσια δόντια διορθώνονται και άλλα θέματα υγείας όπως  η μάσηση, η αρμονική σχέση άνω και κάτω γνάθου, η σχέση με την μύτη και τον πώγωνα.

ΕΙΔΗ

Τα σιδεράκια είναι διαφόρων ειδών ώστε να καλύψουν κάθε πιθανό πρόβλημα στην διευθέτηση των δοντιών.Γι’αυτό έχουμε σιδεράκια μικρά, μεγάλα, μεταλλικά, διαφανή, αυτόδετα, σωληνωτά από ανοξείδωτο χάλυβα, τιτάνιο .

σιδεράκια-θεσσαλονίκηΥπάρχουν συνήθειες του παιδιού που υποδεικνύουν την ανάγκη για μια ορθοδοντική εξέταση. Εάν οι γονείς διαπιστώσουν πρόωρη ή καθυστερημένη απώλεια των παιδικών δοντιών (νεογιλών),δυσκολία στην μάσηση ή στο δάγκωμα, «Πιπίλισμα» δακτύλων από το παιδί που πιθανό να δημιουργήσει χασμοδοντία, συνωστισμό ή λάθος θέση δοντιών,σιαγόνες που δημιουργούν ήχους,δαγκώματα στο εσωτερικό του μάγουλου,δόντια που είναι δυσανάλογα με το πρόσωπο του παιδιού, ο θηλασμός του δακτύλου και η παρατεταμένη χρήση πιπίλας μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στη σύγκλειση.