ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Cerec Omnicam

1) Η ψηφιακή αποτύπωση αποτελεί μια από τις τελευταίες καινοτομίες στον οδοντιατρικό κλάδο. Η καινοτομία- τεχνική βασίζεται στη χρήση ειδικού εξοπλισμού, ενός ειδικά εξελιγμένου ενδοστοματικου ψηφιακού σαρωτή (Dental scanner) που με τη βοηθεια καταλληλου λογισμικού αποτυπώνει στον υπολογιστή το ομοίομα του στόματος του ασθενή.

2) Ο ενδοστοματικος αυτός σαρωτής (scanner) αποτελειται απο μια καινοτομο, εξελιγμένη μικροσκοπικη καμερα η οποια σαρωνει (σκαναρει) το στομα, τα δοντια, τα ουλα και δημιουργεί ενα ψηφιακο αντιγραφο αυτου.

3) Το ψηφιακό αυτό αντίγραφο του στόματος με την παράλληλη χρήση υπερσύγχρονου λογισμικού χρησιμοποιείται από τον οδοντίατρο για πληθώρα αντιμετώπιση και σχεδιασμό οδοντιατρικών εργασιών – θεραπειών π.χ. Ορθοδοντική, προσθετικη

4) Τα δεδομένα σάρωσης αποστέλλονται στον υπολογιστή και έτσι προκύπτει μια ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση 3D πιστό αντίγραφο των σκληρών και μαλακών ιστών του στόματος

5) Στην οδοντιατρική κλινική μας χρησιμοποιούμε εάν από τους πιο σύγχρονους καινοτόμους εδοστοματικους σαρωτές τελευταίας τεχνολογίας. Ο σαρωτής αυτός αποτυπώνει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια το στόμα του ασθενούς που έχει ως συνέπεια τον καλύτερο και πιο κατάλληλο σεδιασμο θεραπείας.

Εφαρμογές ψηφιακής αποτύπωσης

1) Χρησιμοποιείται με επιτυχία στην προσθετική δοντιών και εμφυτευμάτων ( Στεφάνες-γεφυρες-
Οψεις)
2) Χρησιμοποιείται με επιτυχία στην ορθοδοντική για κατασκευή πρακτικά αοράτων ναρθήκων – κασελάκια σε θεραπείες Ιnvisalign όπως και ναρθήκων λεύκανσης και βρυγμου (τρίξιμο δοντιών )