ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ?

ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ?

Η συγκράτηση έρχεται με το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας, μετά την τελευταία φάση, της αφαίρεσης των ορθοδοντικών συσκευών, όπως οι νάρθηκες Invisalign ή τα κλασικά σιδεράκια.

Ολοκληρώνοντας μια θεραπεία ο ορθοδοντικός σχεδιάζει τη συντήρηση του ορθοδοντικού αποτελέσματος με βασικό γνώμονα τη μεγαλύτερης διάρκειας διατήρησή του.Η φάση Συγκράτησης είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί -χωρίς υποτροπές- το όμορφο αποτέλεσμα που πετύχαμε με τη βοήθεια της Ορθοδοντικής.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα δόντια, μετά την αφαίρεση των ορθοδοντικών συσκευών, έχουν την τάση (σε συνδυασμό κάποιες φορές και με την πίεση που ασκείται από τους φρονιμίτες) επιστροφής στην αρχική τους θέση, επειδή δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί στη νέα τους ορθή θέση.

Η συγκρατητική συσκευή είναι ένα μασελάκι-ναρθηκάκι που ενισχύει τη νέα θέση των δοντιών μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας.Υπάρχει και η γλωσσική συγκράτηση. Βρίσκεται στην πίσω πλευρά των δοντιών σας, και έτσι κανείς δε θα μάθει ποτέ ότι είναι εκεί! Γλωσσική συγκράτηση είναι μόνιμη, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί.

Η σωστή χρήση της συγκράτησης θα κρατήσει τα δόντια σας στη θέση που πρέπει.