ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Είναι πολύ σημαντικό να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες με 1 χρόνο για το καθιερωμένο οδοντικό έλεγχο.

Ο οδοντίατρος ελέγχει όλη την στοματική κοιλότητα , την σύγκλειση (πως δαγκώνουμε), τους μαλακούς ιστούς, την γλώσσα, τα ούλα  και όλα τα δόντια ένα προς ένα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Dentistry-007Μετά τον οδοντικό έλεγχο έχει σειρά ο καθαρισμός και η αποτρύγωση. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία με την οποία απομακρύνουμε  την  πλάκα και την πέτρα από τα δόντια.

Ο καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος για να προλάβουμε την ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα σε πολύ αρχικά στάδια πριν η κατάσταση των δοντιών γίνει μη αναστρέψιμη  και προκληθεί ζημιά στους ιστούς που στηρίζουν τα δόντια δηλαδή τα ούλα και τα οστά.

ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΟΔΟΒΟΛΗ

general_dentistryΣτην συνέχεια έχει σειρά η στίλβωση αλλιώς γυάλισμα. Η επιφάνεια των δοντιών θα γυαλιστεί για να απομακρυνθούν οι χρωστικές που έχουν αλλοιώσει το χρώμα των δοντιών. Μία μέθοδος στίλβωσης είναι η σοδοβολή, με τη χρήση μιας συσκευής που πετάει με πίεση μικρά σωματίδια διττανθρακικού νατρίου (σόδα) μαζί με αέρα και νερό, υπό μορφή σπρέι, και έτσι καθαρίζει και γυαλίζει την επιφάνεια του δοντιού.

Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, οι κόκκοι, έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν στις πιο στενές σχισμές αφαιρώντας την μικροβιακή πλάκα, τις χρωστικές του καφέ και της νικοτίνης των τσιγάρων. Η σοδοβολή, χωρίς να αποτελεί λεύκανση, μπορεί να δώσει μια λάμψη στα δόντια αφαιρώντας τις χρωστικές εκείνες οι οποίες σκίαζαν το χαμόγελο μας.

  • Μετά τον καθαρισμό όλοι οι ασθενείς φεύγουν με μια αίσθηση καθαριότητας